Salatka Antonio (8 porcji)
-peczek zielonego selera (lodygi z liscmi)
-1 pkt Quorn zamrozone kawalki wegetaryczne (albo kurczak pokrojony w kostke 1-2cm)
-2 marchwie
-1 czerwona papryka
-1 zielona papryka
-1 czerwona cebula
-2 jablka
-biale rodzynki okolo 1-2dl
-zielona pietruszka (2 x w doniczce albo cieta)
-olej z oliwek
-do smaku nie koniecznie -sol
-majonez -maly sloik
marchew zetrzec na grubej tarce
pietruszke pokroic (nie drobno)
papryke cebule jablka seler pokroic w plastry i mniejsze kawalki 1-2cm
wszystkie skladniki zmieszac
dodac rodzynki, 2-3 lyzki oleju, majonez sol.
Postawic salatke na 1-2 godziny w temp. pokojowej.
Serwowac z pieczywem
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz